Полезни съвети за Android смартфоните

Полезни съвети за Android смартфоните

 Ако не сте запознати с операционната система на Google – Android, то трябва да знаете, че това е най-бързоразвиващата се ОС с отворен код, предназначена за смартфони и таблети.  Тази операционна система поддържа няколко стотин хиляди платени и безплатни приложения и игри за вашия телефон, и всички те са достъпни от Android Market (понастоящем Google Play).А игрите са наистина страхотни – има заглавия като GTA III, Dead Space, Modern Combat 3: Fallen Nation, Need for Speed: Shift, N.O.V.A., Brothers in Arms и т.н. Всичките тези игри са със страхотна графика и удивителен геймплей. Но има един проблем – след няколко часа игра (особено при новите телефони като Galaxy S III и Google Nexus), телефонът ви се изключва – батерията е изтощена до 0%. Много от четящите тази статия  са запознати със проблема и са се сблъсквали неведнъж с него. В настоящия материал ще се опитаме да увеличим издържливостта на батерията, без да разваляме удоволствието от играта.

Изключете Wi-Fi

Wi-Fi на телефона ви наистина съкращава живота на батерията. Най-добре изключете безжичната връзка, защото тя наистина кара батерията ви да се изтощава за наистина отрицателно време.

 Изключете 3G, при необходимост използвайте 2G мрежа 

3G-то също е голям противник на батерията. Според много потребители с Аndroid смартфони, 3G мрежата по нищо не се различава от 2G мрежата, освен че първата изтощава батерията по-бързо. Истината е, че 2G-то е по-бавно, но пък много спомага за спестяването на батерията. Но все пак е най-добре, ако изключите мобилния интернет – тогава разликата в живота на батерията ще е осезаема.

Изключете GPS и Bluetooth

Включен GPS+Bluetooth = 0% батерия. При това за отрицателно време. Никога не използвайте GPS-а на телефона си, а ако ви се налага – веднага след като свършите с употребата му, го изключете. Същото важи и за синия зъб. Ако искате да използвате GPS-a на телефона си в колата, например, по-добре си купете GPS навигатор.

Изключете системните звуци и вибрацията

Системните звуци не са кой знае какъв “противник” на батерията, но без тях тя ще работи по-дълго време. От друга страна е дразнещо при всяко натискане на бутон от клавиатурата, да се чува звук. Изключете и всичките видове вибрации на телефона – те, за разлика от системните звуци, хабят батерията доста добре.

Не инсталирайте Facebook на смартфона си

Това приложение е може би най-големият “вирус” в света на Android смартфоните. Тази апликация работи постоянно и хаби много батерия, а и RAM памет (а, както знаете, тази памет е много важна за безпроблемното подкарване на игрите). Друг такъв вредител е може би Скайпа, но той работи само когато телефонът има връзка с интернет.

Намалете яркостта на екрана си

Колкото по-малко яркост има вашият, дисплей, толкова повече ще държи батерията ви. Намаляването на яркостта на екрана ви става по следния начин: Меню -> Настройки  -> Дисплей  -> Яркост – и слагате на минимум (или стойност по ваше желание, но е препоръчително зададената стойност да е по-малка от 50%). Добра идея е и да не използвате тапети на живо (Live Wallpapers).

Не злоупотребявайте с мултитаскинг-а

Точно така – това, че Android ОС ви предоставя възможността, наречена мултитаскинг, далеч не означава, че трябва да се възползвате от нея във всеки един момент. Често потребителите забравят отворени приложения, и те продължават работата си във фонов режим, а това хаби батерия. За да затваряте приложенията, използвайте бутона “Назад” (ако имате такъв), а не бутонът “Начало” – това ще затвори повечето от нежеланите приложения. За допълнителен контрол над апликацийте използвайте вградения Диспечер на задачи, или някой безплатен Task Killer (такъв можете да свалите от Google Play).

Footer brands Skyfon service
Текст във футъра

Някакъв примерен текст.