HomeПолезни съвети за Android смартфоните
apple-broken
apple-broken2
apple
apple1-broken
blackberry-broken
index-samsung-galaxy-note-31
nokia-lumia
samsung-broken
samsung
sony

Полезни съвети за Android смартфоните

Ако не сте запознати с операционната система на Google - Android, то трябва да
знаете, че това е най-бързоразвиващата се ОС с отворен код, предназначена за
смартфони и таблети. Тази операционна система поддържа няколко стотин
хиляди платени и безплатни приложения и игри за вашия те
лефон, и всички те са достъпни от Android Market (понастоящем Google Play). А игрите са наистина страхотни - има заглавия като GTA III, Dead Space, Modern Combat 3: Fallen Nation, Need for Speed: Shift, N.O.V.A., Brothers in Arms и т.н. Всичките тези игри са със страхотна графика и удивителен геймплей. Но има един проблем - след няколко часа игра (особено при новите телефони като Galaxy S III и Google Nexus), телефонът ви се изключва - батерията е изтощена до 0%. Много от четящите тази статия са запознати със проблема и са се сблъсквали неведнъж с него. В настоящия материал ще се опитаме да увеличим издържливостта на батерията, без да разваляме удоволствието от играта.

Изключете Wi-Fi

Wi-Fi на телефона ви наистина съкращава живота на батерията. Най-добре изключете безжичната връзка, защото тя наистина кара батерията ви да се изтощава за наистина отрицателно време. 

Изключете 3G, при необходимост използвайте 2G мрежа

3G-то също е голям противник на батерията. Според много потребители с Аndroid смартфони, 3G мрежата по нищо не се различава от 2G мрежата, освен че първата изтощава батерията по-бързо. Истината е, че 2G-то е по-бавно, но пък много спомага за спестяването на батерията. Но все пак е най-добре, ако изключите мобилния интернет - тогава разликата в живота на батерията ще е осезаема.

Изключете GPS и Bluetooth

Включен GPS+Bluetooth = 0% батерия. При това за отрицателно време. Никога не използвайте GPS-а на телефона си, а ако ви се налага - веднага след като свършите с употребата му, го изключете. Същото важи и за синия зъб. Ако искате да използвате GPS-a на телефона си в колата, например, по-добре си купете GPS навигатор.

Изключете системните звуци и вибрацията

Системните звуци не са кой знае какъв "противник" на батерията, но без тях тя ще работи по-дълго време. От друга страна е дразнещо при всяко натискане на бутон от клавиатурата, да се чува звук. Изключете и всичките видове вибрации на телефона - те, за разлика от системните звуци, хабят батерията доста добре.

Не инсталирайте Facebook на смартфона си

Това приложение е може би най-големият "вирус" в света на Android смартфоните. Тази апликация работи постоянно и хаби много батерия, а и RAM памет (а, както знаете, тази памет е много важна за безпроблемното подкарване на игрите). Друг такъв вредител е може би Скайпа, но той работи само когато телефонът има връзка с интернет.

Намалете яркостта на екрана си

Колкото по-малко яркост има вашият, дисплей, толкова повече ще държи батерията ви. Намаляването на яркостта на екрана ви става по следния начин: Меню -> Настройки  -> Дисплей  -> Яркост - и слагате на минимум (или стойност по ваше желание, но е препоръчително зададената стойност да е по-малка от 50%). Добра идея е и да не използвате тапети на живо (Live Wallpapers). 

Не злоупотребявайте с мултитаскинг-а

Точно така - това, че Android ОС ви предоставя възможността, наречена мултитаскинг, далеч не означава, че трябва да се възползвате от нея във всеки един момент. Често потребителите забравят отворени приложения, и те продължават работата си във фонов режим, а това хаби батерия. За да затваряте приложенията, използвайте бутона "Назад" (ако имате такъв), а не бутонът "Начало" - това ще затвори повечето от нежеланите приложения. За допълнителен контрол над апликацийте използвайте вградения Диспечер на задачи, или някой безплатен Task Killer (такъв можете да свалите от Google Play).