HomeНовиниПремиум телефоните на Samsung може да са водо- и прахоустойчиви
apple-broken
apple-broken2
apple
apple1-broken
blackberry-broken
index-samsung-galaxy-note-31
nokia-lumia
samsung-broken
samsung
sony

Вече се заговори, че Samsung Galaxy S5 може да бъде последван от миниверсия и от вариант, който е водо- и удароустойчив. Защитата от прах и вода обаче може да намери място в премиум смартфоните на компанията, твърди анонимен източник на корейското издание ETNews, който смята, че това ще са основни функции на въпросните устройства, които ще се появят през тази година.

Това се подкрепя и от информацията, че Samsung е отменила поръчката за 5 милиона LDS антени за телефони и вместо тях в телефоните си ще използва IMA (in-mold antenna) технология. LDS антените обикновено се нанасят върху задната страна на устройствата и не са водоустойчиви, докато IMA позволява на телефоните да са водоустойчиви, но и малко по-дебели. 

Все пак последното може да се преодолее и според информацията компанията Daesan Electronics е успяла да направи IMA антена, която е тънка почти колкото LDS и вероятно тя ще се използва в бъдещия Galaxy S5 Active. Очаква се Samsung да направи първоначално около 5 милиона броя от устройството и при интерес да произведе допълнителни бройки.