HomeНовиниПърви изображения на центъра за нотификации на Windows Phone 8.1
apple-broken
apple-broken2
apple
apple1-broken
blackberry-broken
index-samsung-galaxy-note-31
nokia-lumia
samsung-broken
samsung
sony

С Windows Phone 8.1 се очаква добавянето към платформата на център за нотификации, които ще събира на едно място известията от системата и различните приложения. Представянето на функцията най-вероятно ще се случи през април по време на конференцията Build, но докато чакаме да научим подробностите в интернет се появиха изображения, които показват как ще изглежда добавката. Те идват от сайта Winphollowers, а от Windows Phone Central потвърдиха тяхната автентичност.

Кадрите, изглежда, са от поверително писмо, което е било разпространено в Microsoft и показват падащо меню, подобно на това в други мобилни операционни системи, което съдържа бързи връзки за включване и изключване на Wi-Fi, Bluetooth, режим на полет и режим на шофиране, но конфигурацията им подлежи на промяна от потребителите. Има опция за изчистване на всички нотификации и бутон за редактиране на показваните бързи връзки. С втори жест надолу се показват и нотификациите от приложенията.

От текста в изображението става ясно, че приложенията ще могат интелигентно да управляват нотификациите - да ги добавят, обновяват и забавят. Така потребителите няма да бъдат активно известявани за всичко, вместо това маловажните нотификации ще бъдат добавят в списъка, където ще бъдат достъпни за преглед. От Windows Phone Central добавят, че ако потребителите използват приложение, което запълва целия екран и случайно направят жест за показване на падащото меню те ще видят по-малка част от него вместо цялото. 

Предполага се, че премиерата на Windows Phone 8.1 ще е на 2 април по време на конференцията Build в Сан Франциско и едновременно с това платформата ще достигне до регистриралите се потребители за ранен достъп в програмата Developer Preview.