HomeНовиниScentee - ароматни нотификации за iOS и Android
apple-broken
apple-broken2
apple
apple1-broken
blackberry-broken
index-samsung-galaxy-note-31
nokia-lumia
samsung-broken
samsung
sony

И друг път сме писали за телефони, които използват аромати, но като цяло това е технология, която все още не е особено широко застъпена при мобилните устройства. По-любопитните собственици на устройства с iOS и Android могат да започнат да получават известия за различни събития чрез аромати, благодарение на приставката Scentee, чиито продажби извън Япония най-сетне започнаха. 

Тя се включва в жака за слушалки и използва външни приложения, за да "изпраща" ароматни нотификации на равни интервали, в определено време или при желание на потребителя. Цената на Scentee е 35 долара, а срещу нея получавате приставка, един пълнител, USB кабел за зареждане, механизъм за прикрепване и упътване. Пълнителите пък са по 5 долара, а един е достатъчен за около 100 пръскания. За момента изборът от аромати обаче е ограничен - лавандула, кафе, роза, розмарин и ягода. 

Приложението за конфигуриране и управление на Scentee е в iTunes от 25 ноември миналата година, но до момента не беше достъпно за потребителите извън Япония. Поддържа се iPhone 4S или по-нова версия на телефона на Apple, както и iPad 2, 3 и iPad mini с версия на iOS 7.0.3 или по-нова. Съвместимо е и с Android 4.0 или по-нова версия.