HomeНовини
apple-broken
apple-broken2
apple
apple1-broken
blackberry-broken
index-samsung-galaxy-note-31
nokia-lumia
samsung-broken
samsung
sony

Подробности за характеристиките на Sony Xperia Tablet Z2

Освен смартфона Xperia Z2 Sony се кани да освежи и таблета Xperia Tablet Z, чиято международна версия беше анонсирана преди година по време на мобилния конгрес. Информация за характеристиките на новото устройство идва от добре познатия потребител на Twitter @evleaks, който пише, че Xperia Tablet Z2 ще заложи на по-бързия процесор Snapdragon 800 с честота 2,3GHz и ще има 3GB RAM памет. Това би трябвало да осигури значителен скок в производителността в сравнение с използваните в първата версия четириядрен процесор Snapdragon S4 Pro с честота 1,5GHz и 2GB RAM.

Таблетът отново ще бъде водоустойчив, което е една от най-отличителните му черти, а дебелината на корпуса ще бъде намалена до 6,4 мм от 6,9 мм в Xperia Tablet Z. Операционната система е Android 4.4. Сред останалите характеристики са 10,1" Triluminos дисплей с резолюция 1920 x 1200 пиксела, 16GB вградена памет, microSD слот, две камери с резолюция 8MP и 2MP и батерия с капацитет 6000 mAh.

Office за iPad излиза до юли

Microsoft продължава работата по версия на Office за iPad и тя ще бъде готова преди месец юли тази година. Това твърди информация на ZDNet, която допълва, че разработката на софтуера е била ускорена. Досега Office за iOS имаше версия само за iPhone, а потребителите на таблетите на Apple трябваше да се задоволят с Office Web Apps. Очаква се приложението да бъде готово преди очакваната версия на Office за Windows 8, която ще е оптимизирана за използване чрез сензорни екрани. 

Първоначално компанията е планирала да пусне приложението за iPad след излизането на тази версия на Office, но по-късно е променила решението си. Засега не е ясно как ще бъде достъпно приложението, но не е изключено то да изисква абонамент за Office 365, както работи и версията за iPhone.

LG представи новата серия бюджетни смартфони L Series III

Преди началото на мобилния конгрес след седмица, LG представи носите си бюджетни смартфони, обединени от името L Series III. И трите модела предлагат 3G възможности и използват Android 4.4 KitKat със собствения интерфейс на компанията и със сигурност ще се появят на достъпни цени. LG L90 е с най-високи технически характеристики, сред които откриваме четириядрен процесор с честота 1.2GHz, 1GB RAM, 8GB вградена памет, 4,7" IPS дисплей с резолюция 960 x 540 пиксела, 8MP камера и батерия с капацитет 2540 mAh.

На свой ред LG L70 предлага 4,45" IPS дисплей с резолюция 800 x 400 пиксела и двуядрен процесор с честота 1,2GHz. Останалите характеристики включват 1GB RAM, 4GB вградена памет и основна камера с резолюция 8MP или 5MP - това зависи от пазарите, в които се продава смартфона. Батерията е с капацитет 2100 mAh.

Най-евтин от трите смартфона е LG L40 и това се отразява от спецификацията му. Има двуядрен процесор с честота 1.2GHz, 3.5" дисплей с резолюция 480 x 320 пиксел, 4GB вградена памет и 512MB RAM. В зависимост от регионите, в които ще се продава, LG L40 ще има батерия с капацитет 1700 mAh или 1540 mAh.

Излезе първата безплатна игра за Nintendo 3DS

Миналата година стана ясно, че Nintendo смята да пробва пазара за безплатни игри със следващата версия на Steel Diver за портативната си 3D конзола. Всъщност безплатно е достъпна само част от играта и на разположение е опция за използване на 2 подводници, а ако искате пълната версия, която има общо 18, ще трябва да си платите. Steel Diver: Sub Wars можете да изтеглите от магазина за приложения на Nintendo3DS.

Силно тримесечие за NVIDIA

NVIDIA успяха да се похвалят с финансовите си резултати от четвъртото тримесечие на миналата година, които надминават очакванията на анализаторите. Компанията отчита приходи в размер на 1,14 милиарда долара, а доброто представяне се дължи на продажбите на компютърни видеокарти от серията GeForce GTX. Увеличението на приходите е с 9% спрямо предишното тримесечие и с 3% на годишна база. Продажбите на видеокарти GeForce GTX са скочили с 50% в сравнение със същия период година по-рано, като в същото време обаче продажбите на графични чипове за лаптопи са спаднали. Прогнозите на компанията за първото тримесечие на 2014 г. са за приходи от 1,05 милиарда долара.